fredag 25 maj 2012

Storken kommer :)

Jaa...inte hem till mig alltså...:)...men väl till en annan person som väntar sitt första barn...vilket har visat sig vara en liten pojke...
Hittade det här mönstret på nätet och var ju bara tvungen att göra storken, bebisen och vaggan =)

måndag 21 maj 2012

Överraskningspost...
Och brevbäraren kom med väldigt rolig post...ett jättefint kort från en kär scrapparvän som överraskade med grattiskort med tillhörande choklad...Hur rätt kan det bli med både rosa och choklad?? =) Tack Yvonne!

Blomknopp...
Den här söta tovade blomknoppen fick jag igår i present av mitt sjuåriga barnbarn...:) Lite svårt att fota den så att bilden gör den rättvisa...men den är röd inuti...Hon är en duktig liten tjej för tova kan inte ens mormor...men hon kanske kan lära mig...=)
Jag är sååå glad för min söta brosch =)

Jag har virkat =)
Har ju haft ledigt i fem dagar...och lägg där till massa sport på tv;n...då blir det lite figurer virkade =)

torsdag 17 maj 2012

En till...Den första orkidén är ju en Phalaenopsis...det här är en Phragmipedium...ifall ni undrade =) och japp...det finns risk för att det kommer fler virkade orkideér =) Lite roligt att göra eftersom jag inte för alltför länge sen var ett orkidéfreak och hade väääldigt många av alla de slag..men allt levande kräver ju sin skötsel och jag vet inte om man börjar bli lat på gamla dar...men just nu passar nog virkade blommor mig bäst...:) De här ska dock stå på jobbet i skyltfönstret...

onsdag 16 maj 2012

Blommande alternativ ? =)


Får jag presentera en garanterat lättskött orkidé...:)...kommer att blomma året runt trots brist på både vatten och omtanke...inga knoppar eller blommor som kommer att falla av...en perfekt blomma =)

tisdag 15 maj 2012

Midsommar...
Inte så långt kvar till midsommar...dryga månaden...och vad passar väl bättre då än en liten docka i Sverigedräkt...? =)
Det tog sin lilla tid att göra den men den var sååå rolig att virka...hon är 17 cm i strumplästen med klänning, förkläde, väska och skor...allt är av- och påtagbart...

söndag 13 maj 2012

Åsna och flodhäst...

Mera virk...:)...här är en åsna och en liten flodhäst...nya mönster som jag hittat...Men har märkt att det är svårt ibland att hitta vilken vinkel man ska fota dom i för att det ska gå att se hur de ser ut....så ibland får det bli några bilder per figur =)  

lördag 12 maj 2012

Blandat virk...

Här kommer några bilder på blandade figurer...som ni ser... scrappartorkan håller i sig och det är mest virkning som gäller =)
Hoppas alla har en härlig helg!

onsdag 9 maj 2012

Bondgård...
Det kom ett nytt litet virkhäfte till jobbet...det var denna lilla bondgård med traktor, ko, får en gris och en häst...och den lilla gula saken är hö :) 3½ timma senare hade den fått nytt hem...det går undan ibland =)

onsdag 2 maj 2012

Kors i taket =)


Och trot eller ej...men jag har faktiskt lyckats med att göra en after eight trots torkan =)
En f.d arbetskollega till svärsonen fyller 60...en gammal snickare så sågen och hammaren passade ju bra...

Liten mobil...Och en liten mobil som jag hittade på en spansk sida...mobiler måste ju inte hänga över barn i sängen utan kan ju oxå hänga på en vägg eller i ett fönster...typ....:)

Några figurer...
När man har scrappartorka får man virka =)
Ett par apor...en mini-Snobben och en liten drake...